2014. júl 25.

Cukkinis rakottas

írta: Dórána
Cukkinis rakottas

Ez egy nagyon egyszerű egytálétel. Nekem elég volt önmagában, de bátran lehet egy hagyományos köret helyett is fogyasztani.

Hozzávalók:

1 közepes cukkini

2-3 közepes burgonya

2 paradicsom

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 doboz Cocomas

1 ek rizsliszt

1 mozzarella 

só, bors

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítom és apróra vágom, majd egy kókuszzsírral kikent hőálló edénybe terítem. A cukkinit megmosom és vékonyan (2-3 mm) felkarikázom. A burgonyákat megtisztítom és mint a cukkinit, felkarikázom. A paradicsomokat szintén megmosom és karikázom. Jöhet a rétegezés. Az edénybe állítva teszek egy sor burgonyát, egy sor paradicsomot, egy sor cukkinit, majd így tovább, míg a tálam megtelik! Az egész rakottasomat megsózom és megborsozom, majd a Cocomast csomómentesre keverem az 1 ek rizsliszttel és a rakottas etetére öntöm úgy, hogy mindenhol befedje. Alufóliával lefedem és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a burgonya megpuhul. Ekkor a fóliát leveszem és az időközben felszeletelt mozzarellával az egészet betakarom, majd visszateszem a sütőbe annyi időre, hogy a mozzarella megpiruljon. Jó étvágyat hozzá!

 

P7120002.JPG

 

P7120001.JPG

Szólj hozzá

Candida-diéta Tej és tojásmentes