Parajos rakottas
Ez egy saját ötlet volt. Vágytam arra, hogy parajból ne főzeléket készítsek, hanem valami mást. Olyan egytálétel született belőle, amit mindenki szerethet.
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott paraj
halfilé (amennyivel beteríthető az edényünk)
burgonya (amennyivel beteríthető az edényünk)
1 doboz cocomas
1 mozzarella golyó reszelve
kókuszzsír
fél citrom leve
2-3 ek rizsliszt
1,5 dl rizstej
só, bors
Elkészítés:
A parajt és a halat kiolvasztom. A halat megsózom, borsozom és felhevített kókuszzsírban a citromlé hozzáadásával megpárolom. Ha kész, félreteszem. A burgonyákat megmosom és héjában előfőzöm. Ne essen szét. Ha kész, leszűröm, hagyom picit hűlni, majd meghámozom és felkarikázom. A parajt kevés kókuszzsíron felteszem. Közben hevítek 4-5 ek kókuszzsírt egy másik edényben, amire 2 ek rizslisztet szórok és felöntöm 1,5 dl rizstejjel. Csomómentesre keverem, és sűrűre (puding sűrűségű) főzöm. Ekkor a parajhoz öntöm, és összeforralom. Ha kész, félreteszem. Ha kell, sózom. Egy hőálló tálat kikenek kókuszzsírral, az alját beterítem egy réteg burgonyával. Megsózom, majd ráteszem a halszeleteket, a tetejére terítek egy réteg parajkrémet. Ismét jön egy réteg burgonya, amit újra megsózok, majd erre parajkrém. A tetejét befedem burgonyával. Megsózom. A cocmas-t 1 ek rizsliszttel kikeverem és a burgonyára öntöm szép egyenletesen. A tetejét megszórom a reszelt mozzarellával, majd előmelegített sütőben addig sütöm, míg szépen megpirul. Lefedni nem szükséges, mivel minden összetevő előre van főzve.
Ha kész, kiveszem a sütőből és hagyom hűlni, hogy szépen kiszedhető legyen. Jó étvágyat hozzá!