2014. sze 02.

Köles-stefánia

írta: Dórána
Köles-stefánia

Kedvelt étel számomra a köles. A mindennapokban is törekszem a változatosságra, ezért igyekszem váltogatni az alapanyagokat is, vagy a jól bevált alapokból próbálok újítani. Egy ilyen újítás során született meg ez a recept. Ízletes lett! :)

P8020039.JPG

Hozzávalók:

1 bögre köles

4 bögre víz

só, házi ételízesítő ízlés szerint

1 sárgarépa

1 fehérrépa

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom és apróra kockázom. A sütőt előmelegítem. A kölest egy őzgerinc formába, vagy kenyérsütő formába öntöm, rámérem a 4 bögre vizet, megsózom, megszórom az ételízesítővel, majd beleteszem a zöldségeket. Fakanállal összekeverem, majd beteszem a sütőbe. Mikor már valamelyest magába szívta a vizet, óvatosan megkeverem újra, hogy a zöldségek egyenletesen legyenek elosztva. Már amennyire ez lehetséges. A keverésnél óvatosnak kell lenni, hogy a már a megsült részt ne kavarjam fel. Visszateszem a sütőbe addig, míg az összes nedvességet magába szívja a köles. Kb. 40-50 perc a teljes sütőidő. (Én nem mérem, addig sütöm, amíg el nem szívja a vizet, ilyenkor tűvel megszúrom, hogy a közepe is szilárd e. Ha igen, kiveszem.)

Ha kész, kicsit hagyom hűlni, majd egy késsel a széleket elválasztom az edény oldalától, majd megfordítva kiborítom a formából.

P7310032.JPG

P8020040.JPG

Szeletelve tálalom. Köretnek én párolt zöldséget készítettem hozzá. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Köles Candida-diéta Tej és tojásmentes