2014. sze 21.

Tápióka puding, gyümölcszselével

írta: Dórána
Tápióka puding, gyümölcszselével

Ez a puding egészséges változata. Elkészítése egyszerű, gyors. Az ízek variációjának tárháza pedig végtelen. Használjátok ezt alapreceptnek, és variáljátok, ahogy csak szeretnétek.

CAM00552.jpg

A pudinghoz:

100 g tápiókagyöngy

1 kk vanília

300 ml víz

600 ml kókusztej (1 doboz cocomas 400 ml vízzel hígítva)

60 g eritrit

Elkészítés:

A gyöngyöket a vaníliával egy edénybe teszem, majd felöntöm a vízzel és hagyom, hogy magába szívja. 20-30 perc. Ha elszívta a vizet, akkor felöntöm a kókusztejjel és közepes lángon főzni kezdem. Amikor felforrt, hozzáadom az eritritet és folyamatos kevergetés mellett puding sűrűre főzöm. Ez néhány perc csupán. Figyelni kell, mert leragadnak a gyöngyök, ha nem keverem.

Gyümölcszselé:

400 g gyümölcs, ami van otthon (ennél a variációnál én 300 g fagyasztott meggyet és 100 g fagyasztott málnát használtam)

150 g eritrit

10 g pektin

Elkészítés:

A gyümölcsöket fagyosan egy lábosba teszem, felforralom. Ha már puhák, akkor hozzáadom a pektin és eritrit keverékét és még 2-3 perci forralom. Ha elkészült, picit hűtöm, de még melegen rétegezem a tápiókával.

Összeállítás:

Tetszőleges edényekbe, tálakba, poharakba egymásra rétegezem a pudingot és a zselét, majd fogyasztás előtt minimum 2 órát hűtöm. Minél tovább hűl, annál kocsonyásabb az egész. Nagyon finom, laktató, és szemet gyönyörködtető desszert! Jó étvágyat hozzá!

CAM00553.jpg

Szólj hozzá

Édesség Candida-diéta Tej és tojásmentes Cukor és lisztmentes