2014. okt 23.

Fahéjas-almáspite

írta: Dórána
Fahéjas-almáspite

Ma sütöttem. Mostanában hetente egyszer alkotok valami sütit. Nem mindig fényképezem le, ezért azok fel sem kerülnek a blogra, amiket megettem fotózás nélkül. Majd, ha újra alkotom őket, akkor pótolom a mulasztásom. Ma ezt gyorsan lefotóztam, mielőtt elfogyna enélkül.

CAM00638.jpg

Hozzávalók a tésztához:

16 dkg lisztkeverék ( köles, tápióka, barnarizsliszt)

7 dkg kókuszzsír

1 kisebb reszelt alma

20 g eritrit

Ez kétszer kell, egy alulra, egy felülre.

A hozzávalókat összegyúrom és egy közepes méretű tepsibe lapítgatom. Nem lehet nyújtani, de kézzel szépen egyenletesre dolgozható. Használhattok gyümölcstorta formát is. A tészta tetejét megszórom kókuszliszttel, hogy felszívja majd a töltelék nedvességét.

A töltelék:

Kb. 1 kg almát meghámozok és nagyluku reszelőn lereszelek. Hozzáadok 70 g eritritet, 2 púpozott tk fahéjat, fél citrom levét és az egészet közepes lángon lefedve összepárolom. Mikor az alma kellemesen megpuhult, leveszem a fedőt és időnként megkeverve hagyom, hogy a levét elfője, majd lezárom. Langyosra hűtöm.

Amikor az alsó tésztám a tepsiben van és a töltelékem már csak langyos, akkor a töltelékhez keverek 3 ek kókuszlisztet és rásimítom a tésztámra. A tetejét megszórom kókuszliszttel. Kimérem a második adag tészta hozzávalóit, összedolgozom és kis darabokat kilapítgatva befedem a tölteléket. Könnyű lesz eldolgozni a tetején, mert a langyos töltelék simíthatóvá teszi a tésztát. Ha kész, előmelegített sütőbe teszem és a tészta pirulásáig sütöm. Ha kész, a tepsiben hagyom kihűlni, hogy könnyű legyen felszeletelni.

CAM00639.jpg

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

Édesség Candida-diéta Tej és tojásmentes Cukor és lisztmentes