Parajos-fetás tészta
Szeretem a spenótot. Pedig desokáig nem ettem meg! :) Viszont, amióta megeszem, azóta csábított egy tésztás változat. Elkészítettem. Jó lett! Rendszeres menüm lesz!
Íme!
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott paraj
4 gerezd fokhagyma
2 ek extra szűz olíva olaj
csipet só
1 doboz cocomas
10 dkg feta
fél csomag rizstészta
Elkészítés:
A parajt kiolvasztom, lecsöpögtetem. A fokhagymákat meghámozom és összezúzom, megfuttatom a forró olajban. Hozzáöntöm a lecsepegtetett parajt és megdinsztelem. Felöntöm a cocomassal, sűrűre főzöm. Ez kb 10-15 perc.A végén 5 dkg fetát belemorzsolok és összeforralom.
A tésztához sós vizet forralok, ha felforrt lezárom, a vízbe teszem a tésztát, lefedem és 8-10 percig hagyom állni, majd leszűröm. A tésztát beleforgatom a parajkrémbe, alaposan, hogy mindenhol befedje. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenek olíva olajjal, beleborítom a már összekevert tésztát. A tetejét megszórom a maradék 5 dkg lereszelt fetával, és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt picit megpirul. Szeletelhető lesz! Jó étvágyat hozzá!