2014. okt 23.

Parajos-fetás tészta

írta: Dórána
Parajos-fetás tészta

 Szeretem a spenótot. Pedig desokáig nem ettem meg! :) Viszont, amióta megeszem, azóta csábított egy tésztás változat. Elkészítettem. Jó lett! Rendszeres menüm lesz! 

Íme!

CAM00596.jpg

Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott paraj

4 gerezd fokhagyma

2 ek extra szűz olíva olaj

csipet só

1 doboz cocomas

10 dkg feta

fél csomag rizstészta

Elkészítés:

A parajt kiolvasztom, lecsöpögtetem. A fokhagymákat meghámozom és összezúzom, megfuttatom a forró olajban. Hozzáöntöm a lecsepegtetett parajt és megdinsztelem. Felöntöm a cocomassal, sűrűre főzöm. Ez kb 10-15 perc.A végén 5 dkg fetát belemorzsolok és összeforralom.

A tésztához sós vizet forralok, ha felforrt lezárom, a vízbe teszem a tésztát, lefedem és 8-10 percig hagyom állni, majd leszűröm. A tésztát beleforgatom a parajkrémbe, alaposan, hogy mindenhol befedje. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenek olíva olajjal, beleborítom a már összekevert tésztát. A tetejét megszórom a maradék 5 dkg  lereszelt fetával, és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt picit megpirul. Szeletelhető lesz! Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

Candida-diéta Tej és tojásmentes Cukor és lisztmentes