Tavaszi zöldséges tészta
Most egy tésztás egytálételt hoztam nektek. Itt a tavasz, vele a friss zöldségek, ez adta az ötletet.
Hozzávalók 4 személyre vagy több napra:
1 csomag (400g rizstészta)
500 g darált pulykahús
2 szál sárgarépa
1 szál újhagyma
1 vöröshagyma
2 fokhagymagerezd
1 zsenge cukkini
100 g feta
125 g mozzarella
olíva olaj, só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymákat megtisztítom, apróra vágom és az olíván megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst és fehéredésig sütöm. A sárgarépát közben megtisztítom és félholdakra vágom, a cukkinit megmosom és apró kockákra vágom. Ha a hús megfelelő állagú, hozzáadom a zöldségeket, egy kevés vizet és puhára párolom őket Csak annyira, hogy még roppanjanak. Sóval, borssal ízesítem, majd, ha elérték a kívánt állagot, belemorzsolom a fetát és addig kavargatom, amíg teljesen felolvad. Ekkor a rizstésztát elkészítem. Vizet forralok és beleteszem a forró, de nem fővő vízbe a tésztát és lefedve hagyom 8-10 percig. Ha kész, leöntöm a vizet róla, tűzálló tálba borítom a tésztát, ráöntöm a húsos-zöldséges ragumat. A sütőt előmelegítem, lereszelem a mozzarellát. Az újhagymát megtisztítom és felkarikázom. Rászórom a húsos tésztámra, ennek a tetejére szórom a reszelt mozzarellát. Meghintem majoránnával és beteszem a sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt megolvad, picit pirulni kezd.
Jó étvágyat hozzá!