2014. sze 23.

Saslik

írta: Dórána
Saslik

Ahogy már írtam, itt az ősz, a vele járó zöldségekkel. Régi vágyam, hogy a sütőtököt céklával együtt egyem. Ebben a receptben ez megvalósult. Mennyei. próbáljátok ki.

P1010032.JPG

Hozzávalók:

300 g csirkemell 

1 fej vöröshagyma

1 kisebb cukkini

1 batáta

1 kisebb sütőtök

1 cékla

1 sárga és 1 piros paprika

4 ek extra szűz olíva olaj

 1-1 tk só, bors, kakukkfű

Elkészítés:

A húst felkockázom és megsózom, majd félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és mindent felkockázok/darabolok. Váltogatva nyársra szúrom őket, majd egy tepsibe teszem a kész nyársakat. Egy edénybe összekeverem a fűszereket az olajjal, majd egy ecsettel a nyársak minden oldalát megkenem a keverékkel. 

P1010033.JPG

Fóliával lefedem a tepsit és előmelegített sütőbe teszem, minimum 30 percre. Mikor már minden megpuhult, a fóliát leveszem és még egy pár perci pirítom a nyársakat. Ha elkészült, jó étvágyat kívánok hozzá!

P1010035.JPG

Szólj hozzá