Saslik
Ahogy már írtam, itt az ősz, a vele járó zöldségekkel. Régi vágyam, hogy a sütőtököt céklával együtt egyem. Ebben a receptben ez megvalósult. Mennyei. próbáljátok ki.
Hozzávalók:
300 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 kisebb cukkini
1 batáta
1 kisebb sütőtök
1 cékla
1 sárga és 1 piros paprika
4 ek extra szűz olíva olaj
1-1 tk só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
A húst felkockázom és megsózom, majd félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és mindent felkockázok/darabolok. Váltogatva nyársra szúrom őket, majd egy tepsibe teszem a kész nyársakat. Egy edénybe összekeverem a fűszereket az olajjal, majd egy ecsettel a nyársak minden oldalát megkenem a keverékkel.
Fóliával lefedem a tepsit és előmelegített sütőbe teszem, minimum 30 percre. Mikor már minden megpuhult, a fóliát leveszem és még egy pár perci pirítom a nyársakat. Ha elkészült, jó étvágyat kívánok hozzá!