Meggyes-diós kölessüti
A köles igazán sokoldalúan használható. Készíthetünk belőle édes és sós ételeket. Már mutattam többféle receptet nektek. Most egy édes variációt hoztam.
Hozzávalók:
1 bögre köles
4 bögre víz
2 ek eritrit (aki az édesebb ízeket kedveli, tegyen bele többet)
fahéj ízlés szerint
meggy, amennyit kívánunk
reszelt/durvára vágott dió
Elkészítés:
A kölest egy 26 cm átmérőjű, hőálló tálba öntöm. A fahéjat összekeverem az eritrittel. A kölesre öntöm a vizet, meghintem a fahéjas eritrittel, rászórom a meggyet, majd a diót. A sütőt előmelegítem, majd kb. 45 percre beteszem a sütit sülni. Villával ellenőrzöm, hogy átsült.
Én frissen turmixolt meggyel fogyasztottam.
Candida diétába a szigorú szakasz után illeszthető be.