2015. nov 06.

Fahéjas szilvakrémleves mandulaforgáccsal

írta: Dórána
Fahéjas szilvakrémleves mandulaforgáccsal

A szilva egy fantasztikus gyümölcs, amiből isteni krémleves készíthető. Ezt a receptet mutatom most meg nektek.

dsc_0419.JPG

Hozzávalók:

40 dkg szilva (mag nélkül)

1 liter víz

5 dkg eritrit

1 kk vanília

2 citromkarika

1-2 kk fahéj

3 szegfűbors (vagy egy csipet őrölt szegfűbors)

3 szegfűszeg (vagy egy kk őrölt szegfűszeg)

2 dl cocomas

Elkészítés:

A szilvát megmosom, kimagozom és feldarabolom. A vizet az eritrittel felforralom, beleteszem a szilvát, a fűszereket és a citromkarikákat. Újra felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm 15 percig. Leveszem a tűzről, langyosra hűtöm, kiveszem a szemes fűszereket és a citromokat, majd a cocomassal krémesre turmixolom.

dsc_0420.JPG

Hidegen és melegen is fogyasztható. ( Én melegen ettem, mennyei volt!) Candida diétába a szigorú szakasz után illeszthető be.

Tálaláskor megszórom a mandulaforgáccsal. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Candida-diéta Tej és tojásmentes Cukor és lisztmentes