Fahéjas szilvakrémleves mandulaforgáccsal
A szilva egy fantasztikus gyümölcs, amiből isteni krémleves készíthető. Ezt a receptet mutatom most meg nektek.
Hozzávalók:
40 dkg szilva (mag nélkül)
1 liter víz
5 dkg eritrit
1 kk vanília
2 citromkarika
1-2 kk fahéj
3 szegfűbors (vagy egy csipet őrölt szegfűbors)
3 szegfűszeg (vagy egy kk őrölt szegfűszeg)
2 dl cocomas
Elkészítés:
A szilvát megmosom, kimagozom és feldarabolom. A vizet az eritrittel felforralom, beleteszem a szilvát, a fűszereket és a citromkarikákat. Újra felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm 15 percig. Leveszem a tűzről, langyosra hűtöm, kiveszem a szemes fűszereket és a citromokat, majd a cocomassal krémesre turmixolom.
Hidegen és melegen is fogyasztható. ( Én melegen ettem, mennyei volt!) Candida diétába a szigorú szakasz után illeszthető be.
Tálaláskor megszórom a mandulaforgáccsal. Jó étvágyat!