Fetás-újhagymás pogácsa
Ez egy remek, gyorsan elkészíthető pogácsa. Nincs benne élesztő, tojás, nincs kelesztés, az eredmény viszont egy puha, ízletes sós finomság.
Hozzávalók:
140 g liszt (én teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam)
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
45 g kókuszzsír
100 g feta
150 ml (egy pohár) natúr joghurt
1 szál újhagyma
Elkészítés:
A lisztet a sóval, szódabikarbónával összekeverem, majd a kókuszzsírral összemorzsolom. Hozzáadom a sajtot, amit szintén elmorzsolok, beleöntöm a joghurtot, a felaprított hagymát és lágyan összedolgozom. Ne lepődjetek meg, igen nyúlós masszát fogtok kapni, nem hasonlít tésztára, de semmi baj, ez így jó. Belisztezett deszkára borítom a tésztámat, a tetejét is megszórom liszttel és kinyújtom. Ha elég lisztet használtok a deszkára és a tészta tetejére, akkor nem fog letapadni, sőt még a sodrófához sem ragad hozzá. Ujjnyi vastagra nyújtom és tetszőlegesre szaggatom. Én kis poharat használta, aminek a száját bevizeztem. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kisütöm a pogácsáimat. A képeken látható mennyiség lett ebből a tészta adagból.
Jó étvágyat hozzá!