2015. máj 03.

Kókuszos kölesgolyó friss piros gyümölcsös lekvárral

írta: Dórána
Kókuszos kölesgolyó friss piros gyümölcsös lekvárral

Édességre vágytam, ez lett belőle:

dsc_0114.JPG

Szerintem csodás a színe! és az íze is! Próbáljátok ki.

Hozzávalók a kókuszgolyókhoz:

15 dkg köles

10 dkg kókuszreszelék+a forgatáshoz, amennyit felvesz

3 ek méz

8 dl rizstej

2 marék kénmentes mazsola

Elkészítés:

A tejet lassú tűzön felforralom, beleszórom a kölest és kókuszreszeléket és felfőzöm. Akkor jó, ha masszává sűrűsödik és megfőtt a köles. Ekkor lezárom. Hozzákeverem a mézet és botmixerrel pépesítem a masszát. Belekeverem a mazsolát és hűtőbe teszem a masszát, hogy könnyen formázható legyen. Mikor meleg, nagyon puha, nehéz golyókat formázni. Amíg hűl, elkészítem a lekvárt. Szükség van hozzá:

200 g vegyes, fagyasztott piros gyümölcsre

8 dkg eritritre

késhegynyi pektinre (óvatosan adagolom, mert nem kocsonyát akarok, hanem lekvárt)

A gyümölcsöt fagyosan egy edényben felteszem főni. Mikor kiengedte a levét, hozzáadom a pektinnel elkevert eritritet és puhára főzöm a gyümölcsöket. Ha kész, lezárom

Ezi dő alatt eléggé kihűlt a kókuszos masszám. Vizes kézzel golyókat formázok belőle, kókuszreszelékbe forgatom és tálba teszem. Fogyasztásig a lekvárt is és a golyókat is hűtőben tárolom. 

dsc_0115.JPG

Tálaláskor megcsorgatom a lekvárral. Hidegen fogyasztom.

dsc_0116.JPG

Ebből a mennyiségből 25 golyó lett. Jó étvágyat hozzá! candida diétába a szigorú szakasz után illeszthető be a méz miatt! 

Szólj hozzá

Édesség Köles Tej és tojásmentes Cukor és lisztmentes