Kókuszos kölesgolyó friss piros gyümölcsös lekvárral
Édességre vágytam, ez lett belőle:
Szerintem csodás a színe! és az íze is! Próbáljátok ki.
Hozzávalók a kókuszgolyókhoz:
15 dkg köles
10 dkg kókuszreszelék+a forgatáshoz, amennyit felvesz
3 ek méz
8 dl rizstej
2 marék kénmentes mazsola
Elkészítés:
A tejet lassú tűzön felforralom, beleszórom a kölest és kókuszreszeléket és felfőzöm. Akkor jó, ha masszává sűrűsödik és megfőtt a köles. Ekkor lezárom. Hozzákeverem a mézet és botmixerrel pépesítem a masszát. Belekeverem a mazsolát és hűtőbe teszem a masszát, hogy könnyen formázható legyen. Mikor meleg, nagyon puha, nehéz golyókat formázni. Amíg hűl, elkészítem a lekvárt. Szükség van hozzá:
200 g vegyes, fagyasztott piros gyümölcsre
8 dkg eritritre
késhegynyi pektinre (óvatosan adagolom, mert nem kocsonyát akarok, hanem lekvárt)
A gyümölcsöt fagyosan egy edényben felteszem főni. Mikor kiengedte a levét, hozzáadom a pektinnel elkevert eritritet és puhára főzöm a gyümölcsöket. Ha kész, lezárom
Ezi dő alatt eléggé kihűlt a kókuszos masszám. Vizes kézzel golyókat formázok belőle, kókuszreszelékbe forgatom és tálba teszem. Fogyasztásig a lekvárt is és a golyókat is hűtőben tárolom.
Tálaláskor megcsorgatom a lekvárral. Hidegen fogyasztom.
Ebből a mennyiségből 25 golyó lett. Jó étvágyat hozzá! candida diétába a szigorú szakasz után illeszthető be a méz miatt!