Csőben sült brokkoli mozzarellával és csirkemellel gazdagítva
Ez egy húsos egytálétel, ami gyorsan elkészül. Nincs szükség hozzá semmi különleges összetevőre, sőt a hozzávalók bátran kicserélhetők másokra, mégis meglehetősen finom, nem hétköznapi végeredményt kapunk.
Akkor lássuk!
Hozzávalók:
400 g csirkemellfilé
450 g brokkoli rózsáira szedve
1 mozzarella golyó
1 fej vöröshagyma
5 dkg kókuszzsír
2 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt/rozsliszt
450 ml rizstej
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet felszeletelem, besózom. A vöröshagymát megtisztítom és apróra vágom, majd kevés kókuszzsíron megdinsztelem. Ha elkészült, egy tűzálló edény aljára terítem, majd ráfektetem a csirkemell szeleteket. A húst beterítem a brokkolirózsákkal, megsózom az egészet. A sütőt előmelegítem. Egy lábosban felolvasztom az 5 dkg kókuszzsírt, hozzáadom a lisztet, majd csomómentesre keverem. Vigyázok, hogy ne égjen oda. hozzáadom a tejet, apránként, kevergetve. Sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem és sűrűre főzöm. Ha elérte a kellő sűrűséget, ráöntöm a brokkolis húsra. Az egészet betakarom a felszeletelt mozzarellával, majd beteszem a sütőbe. addig sütöm, míg a hús megpuhul és a mozzarella szép színt kap. Köretként én főtt barna rizst készítettem hozzá.
Jó étvágyat mindenkinek.