2015. nov 06.

Töltött párna utazáshoz

írta: Dórána
Töltött párna utazáshoz

Most egy gyorsan elkészíthető, jól szállítható ételt hozok nektek. Én csak egyszerűen töltött párnának hívom, nevezzétek, ahogy nektek tetszik.

dsc_0247.JPG

Hozzávalók a tésztához:

150g teljes kiőrlésű tönkölyliszt ( volt már, hogy felesben csináltam rozsliszttel)

100g zabliszt (vagy zabpehelyliszt)

1 ek extra szűz olíva olaj (vagy olvasztott kókuszzsír)

kb 1dl víz

kis só

A liszteket a sóval összekeverem, hozzáadom a zsiradékot és annyi vizet, hogy gyúrható legyen. Rugalmasra gyúrom, majd lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtom, amennyire tudom, de vigyázok, hogy még ne szakadjon. Feldarabolom tetszőleges formára és megtöltöm a töltelékkel, majd a széleket összenyomom, hogy sütés közben benn maradjon, amit beletöltöttem. erre én derelyeszaggatót használok, mint a képen is látszik, szép nagy szaggatóm van. :)

dsc_0248.JPG

A töltelék:

amilyen zöldségem van otthon, abból sütök-főzök egy egyszerű ragut és ezt töltöm bele. Például:1 újhagyma, fél pritaminpaprika, egy darab zsenge cukkini, negyed tofu, 1 kis paradicsom. Mindent felaprítok és forró zsiradékon megpirítok. Ezt töltöm a tésztácskába, mehet még hozzá só, bors, kakukkfű, ízlés szerint. Ha kész, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét megkenem zsiradékkal, és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütöm. Időközben ellenőrzöm az alját, ha már szépen pirul, akkor átfordítom.

dsc_0249.JPG

 

dsc_0254.JPG  

dsc_0255.JPG

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

vegán Candida-diéta Tej és tojásmentes Tönköly Cukor és lisztmentes