Töltött párna utazáshoz
Most egy gyorsan elkészíthető, jól szállítható ételt hozok nektek. Én csak egyszerűen töltött párnának hívom, nevezzétek, ahogy nektek tetszik.
Hozzávalók a tésztához:
150g teljes kiőrlésű tönkölyliszt ( volt már, hogy felesben csináltam rozsliszttel)
100g zabliszt (vagy zabpehelyliszt)
1 ek extra szűz olíva olaj (vagy olvasztott kókuszzsír)
kb 1dl víz
kis só
A liszteket a sóval összekeverem, hozzáadom a zsiradékot és annyi vizet, hogy gyúrható legyen. Rugalmasra gyúrom, majd lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtom, amennyire tudom, de vigyázok, hogy még ne szakadjon. Feldarabolom tetszőleges formára és megtöltöm a töltelékkel, majd a széleket összenyomom, hogy sütés közben benn maradjon, amit beletöltöttem. erre én derelyeszaggatót használok, mint a képen is látszik, szép nagy szaggatóm van. :)
A töltelék:
amilyen zöldségem van otthon, abból sütök-főzök egy egyszerű ragut és ezt töltöm bele. Például:1 újhagyma, fél pritaminpaprika, egy darab zsenge cukkini, negyed tofu, 1 kis paradicsom. Mindent felaprítok és forró zsiradékon megpirítok. Ezt töltöm a tésztácskába, mehet még hozzá só, bors, kakukkfű, ízlés szerint. Ha kész, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét megkenem zsiradékkal, és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütöm. Időközben ellenőrzöm az alját, ha már szépen pirul, akkor átfordítom.
Jó étvágyat hozzá!