Pikáns céklaleves
Mint már említettem, szeretem a céklát, rendszeres alkotóeleme a táplálkozásomnak. Most mutatok nektek egy levest céklából és zöldségekből, amit kiegészítettem a jól bevált magvas tönkölygombócommal.Hozzávalók 4 tányérhoz:
2 közepes cékla
3 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
1 vöröshagyma
2-3 babérlevél,
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, a hagymát apróra vágom. A céklát kevés vízzel egy edénybe puhára főzöm. A hagymát eközben egy másik edényben 2 ek extra szűz olíva olajon megdinsztelem, hozzáadom a feldarabolt répaféléket és 5-6 percig tovább dinsztelem őket együtt. Felöntöm 1,2 liter vízzel, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket és ezeket is puhára főzöm. Ha elkészült, hozzáadom a már puha céklát, felöntöm 1-2 dl kókusztejjel. összeforralom.. A gombócokat a már leírt módon elkészítem, beleteszem a forrásban lévő levesembe és 15 percig forralom kis lángon. Ha elkészült, tálalom.
Jó étvágyat!