2014. dec 15.

Pikáns céklaleves

írta: Dórána
Pikáns céklaleves

Mint már említettem, szeretem a céklát, rendszeres alkotóeleme a táplálkozásomnak. Most mutatok nektek egy levest céklából és zöldségekből, amit kiegészítettem a jól bevált magvas tönkölygombócommal.cam00657.jpgHozzávalók 4 tányérhoz:

2 közepes cékla

3 szál sárgarépa

2-3 szál fehérrépa

1 vöröshagyma

2-3 babérlevél,

só, bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, a hagymát apróra vágom. A céklát kevés vízzel egy edénybe puhára főzöm. A hagymát eközben egy másik edényben 2 ek extra szűz olíva olajon megdinsztelem, hozzáadom a feldarabolt répaféléket és 5-6 percig tovább dinsztelem őket együtt. Felöntöm 1,2 liter vízzel, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket és ezeket is puhára főzöm. Ha elkészült, hozzáadom a már puha céklát, felöntöm 1-2 dl kókusztejjel. összeforralom.. A gombócokat a már leírt módon elkészítem, beleteszem a forrásban lévő levesembe és 15 percig forralom kis lángon. Ha elkészült, tálalom. 

cam00658.jpg

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Candida-diéta