Zabkása gyümölcskompóttal
Voltam főzőiskolában. Tanultam megint nagyon sok mindent, és ezeket az új információkat igyekszem beépíteni az életmódomba. Lássuk mit tudok főzni 5 elemesen.
Ezt az ételt reggelire ajánlom!
Hozzávalók:
1 bögre apró szemű zabpehely - Föld elem, hűtő
5 dl rizstej
1 marék mazsola
csipet só - Víz elem, hideg
késhegynyi őrölt gyömbér - Fém elem, forró
csipet őrölt kardamom - Fém elem, melegítő
fahéj ízlés szerint - Föld elem, forró
egy ek citromlé - Fa elem, hűtő
késhegynyi gabonakávé - Tűz elem, hűtő
A kompóthoz:
2 alma, vagy körte
1 ek eritrit
csipet őrölt kardamom
1 kk fahéj
fél citrom leve
késhegynyi gabonakávé
Elkészítés:
A kásához a tejet felmelegítem, hozzáadom a zabpelyhet, a mazsolát, a fűszereket abban a sorrendben, ahogy fent leírtam, és az egészet puhára főzöm. Ha kész, tálkákba adagolom. A kompóthoz a gyümölcsöt megtisztítom, feldarabolom. felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezem a fenti sorrendben és pár perc alatt puhára főzöm. A kására merem, a tetejét megszórom darabolt mandulával (Föld elem, semleges). Melegen fogyasztom.
Candida diétába a szigorú szakasz után illeszthető be a mazsola és a gyümölcs miatt. A mazsola kén és cukormentes.
Jó étvágyat!