Répás édesköménykrémleves
A napokban vettem édesköménygumót. Imádom az illatát. Ma levest készítettem belőle. Íme a recept.
Hozzávalók 4 tányérhoz:
1 nagyobb, vagy 2 kisebb édesköménygumó
30 dkg sárgarépa megtisztítva
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, szegfűbors, extra szűz olíva olaj
1 ek zabliszt
Elkészítés:
A hagymát megtisztítom, felaprítom és az olajon megdinsztelem. Az édesköményt megtisztítom, felaprítom. A répákat megtisztítom és 3 kivételével felaprítom. hozzáadom a hagymához. Feldarabolom a fokhagymákat és azokat is belekeverem. Kicsit összedinsztelem az egészet, majd annyi vizet adok hozzá, hogy éppen ellepje. fedő alatt közepes lángon puhára párolom a zöldségeket. Ha megpuhultak homogénre turmixolom az egészet. Sózom, borsozom és felöntöm 600 ml vízzel. 2 merőkanálnyi levest összeturmixolok 1 ek zabliszttel. Felaprítom a félretett répákat és beleteszem a levesbe, majd addig főzöm a levest fedő alatt a legkisebb lángon, amíg a répa megpuhul benne. Fogyasztásra kész is.
Jó étvágyat hozzá!