2015. máj 10.

Répás édesköménykrémleves

írta: Dórána
Répás édesköménykrémleves

A napokban vettem édesköménygumót. Imádom az illatát. Ma levest készítettem belőle. Íme a recept.

dsc_0117_2.JPG

Hozzávalók 4 tányérhoz:

1 nagyobb, vagy 2 kisebb édesköménygumó

30 dkg sárgarépa megtisztítva

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

só, szegfűbors, extra szűz olíva olaj

1 ek zabliszt

dsc_0118_2.JPG

Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, felaprítom és az olajon megdinsztelem. Az édesköményt megtisztítom, felaprítom. A répákat megtisztítom és 3 kivételével felaprítom. hozzáadom a hagymához. Feldarabolom a fokhagymákat és azokat is belekeverem. Kicsit összedinsztelem az egészet, majd annyi vizet adok hozzá, hogy éppen ellepje. fedő alatt közepes lángon puhára párolom a zöldségeket. Ha megpuhultak homogénre turmixolom az egészet. Sózom, borsozom és felöntöm 600 ml vízzel. 2 merőkanálnyi levest összeturmixolok 1 ek zabliszttel. Felaprítom a félretett répákat és beleteszem a levesbe, majd addig főzöm a levest fedő alatt a legkisebb lángon, amíg a répa megpuhul benne. Fogyasztásra kész is.

dsc_0119_2.JPG

Jó étvágyat hozzá! 

Szólj hozzá

Candida-diéta