2015. jan 25.

Lencsevagdalt

írta: Dórána
Lencsevagdalt

Ha szereted a lencsét, ha nem, ezt próbáld ki! Nincs lencseérzeted, hidd el!

cam00816.jpg

Hozzávalók egy rúdhoz:

15 dkg lencse

12,5 dkg zabpehely

1 kk szódabikarbóna

2 fej fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1-2 ek pirospaprika

só, bors, gyömbér, borsikafű--> ízlés szerint

2 ek lenmag

0,5 dl extra szűz olíva olaj

cam00818.jpg

Elkészítés:

A lencsét annyi sós vízben, ami ellepi, borssal, babérlevéllel megfőzöm. A főzőlevével (babérlevél nélkül), és a fűszerekkel, szódabikarbónával, hagymákkal, lenmaggal, olajjal összeturmixolom. Az így kapott léhez adom a zabpelyhet. Nokedli állagú masszát kell kapni. Legalább fél órát pihentetem a keveréket, majd sütőpapírral bélelt őzgerinc formában kisütöm. Nekem csak kenyérsütő formám volt, így abban készítettem. A sütési idő legalább egy óra. Akkor jó, ha szépen megszilárdult a széle. lehet tűpróbával is ellenőrizni.

cam00819.jpg

cam00820.jpg

Finom fűszeres, hús helyett fogyasztható vagdaltat kapunk! Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Candida-diéta