Céklás-csokis brownie
Ezt a receptet a különleges ízek kedvelőinek ajánlom. Én szeretem a céklát, nekem nagy élvezet volt. Lágy krémes lett az állaga, nagyon kakaós, azaz étcsokis, már majdnem keserű... De nekem még pont jó. Aki kedvet kap hozzá, próbálja ki.
Hozzávalók:
400 g hámozott, főtt cékla
150 g kókuszzsír
3 púpos ek jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
100 g eritrit
50 g szezámmagliszt
30 g mandulaliszt
1 kk szódabikarbóna
1 kk citromlé
1 kk vaníliapor
Elkészítés:
A céklát megtisztítom, feldarabolom és megfőzöm. Ha puha, lecsepegtetem, leturmixolom. A kakaót és a kókuszzsírt összeolvasztom, hozzáadom az eritritet és habosra keverem. Összedolgozom a céklával. A liszteket kimérem és a céklás masszához keverem. Hozzáadom a szódabikarbónát, a citromlevet és a vaníliát, majd az egészet egyenletesre keverem. Én egy gyümölcstortaformába terítettem a masszát és előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a teteje megszilárdul, de a közepe még remegős. Ettől finom krémes az állaga. Mennyei illatot áraszt sülés közben.
Minden kísérletezőnek jó étvágyat hozzá!