Hideg, vaníliás rebarbarakrém leves.
Még sosem ettem rebarbarát, de már jó ideje foglalkoztatott, milyen is lehet. Most, hogy bejött ez a meleg, és megláttam az üzletben a rebarbarákat, mindjárt lecsaptam egy félkilós kötegre, gondolván, eljött az ideje, hogy megkóstoljam. Nagyon jól helyettesítette számomra a gyümölcslevest. Kedvelt ételem lesz. Az elkészítése hihetetlenül egyszerű.
Hozzávalók:
0,5 kg rebarbara
0,5 l növényi tej
4 ek eritrit
1 kávéskanál vanília por
Elkészítés:
A rebarbarák végeit levágom, majd vékony csíkokban a külső réteget lehúzom, pont úgy,mint a spárgánál. Feldarabolom és egy edényben az eritrittel, a vaníliával és a tejjel felteszem főni. Figyelni kell rá, könnyen kifut. Kislángon, fedő alatt 15-20 perc alatt megpuhulnak a darabok, ekkor egy turmixban a tej egy részével pépesítem őket. A pépet visszaöntöm az edénybe, egyet forralok rajta és kész is. Ha nagyon savanyú volt a rebarbara, tehetek még hozzá eritritet. Kihűtöm és hidegen fogyasztom. Mennyei! Jó étvágyat! :)