Rakott hajdina
A hajdina számomra megunhatatlan. Íme egy újabb hajdinás recept, többféle zöldséggel! Nagyon finom.
Hozzávalók:
1 bögre hajdina
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 pritamin paprika
1 paradicsom
6 karfiolrózsa
6 brokkolirózsa
6 kelbimbó
1 adag növényi tejföl.
Elkészítés:
A hajdinát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzöm. A hagymákat apróra vágom és kókuszzsíron megdinsztelem. A paprikát és paradicsomot feldarabolom, majd a megdinsztelt hagymára borítom, és zaftos lecsót készítek belőle. A zöldségeket sós vízben megfőzöm. Egy tűzálló edény alját kikenem kókuszzsírral, majd beleterítem a hajdinát. A tetejére terítem a lecsót, erre halmozom a megfőtt feldarabolt zöldségeket. A zöldségek tetején szépen eloszlatom a növényi tejfölt, és előmelegített sütőben az egészet összesütöm. Zaftos és laktató ételt kapok, ami ebédnek is, vacsorának is kitűnő! Jó étvágyat!