2014. jún 12.

Rakott hajdina

írta: Dórána
Rakott hajdina

10264432_660755490661624_8837796274488533657_n_1402601987.jpg_960x720

A hajdina számomra megunhatatlan. Íme egy újabb hajdinás recept, többféle zöldséggel! Nagyon finom.

Hozzávalók:

1 bögre hajdina

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 pritamin paprika

1 paradicsom

6 karfiolrózsa

6 brokkolirózsa

6 kelbimbó

1 adag növényi tejföl.

Elkészítés:

A hajdinát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzöm. A hagymákat apróra vágom és kókuszzsíron megdinsztelem. A paprikát és paradicsomot feldarabolom, majd a megdinsztelt hagymára borítom, és zaftos lecsót készítek belőle. A zöldségeket sós vízben megfőzöm. Egy tűzálló edény alját kikenem kókuszzsírral, majd beleterítem a hajdinát. A tetejére terítem a lecsót, erre halmozom a megfőtt feldarabolt zöldségeket. A zöldségek tetején szépen eloszlatom a növényi tejfölt, és előmelegített sütőben az egészet összesütöm. Zaftos és laktató ételt kapok, ami ebédnek is, vacsorának is kitűnő! Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Candida-diéta Tej és tojásmentes Hajdina