Brokkolis-halas-rakottas
Ismét egy egytálételt mutatok nektek. Az eredeti receptet az interneten találtam, természetesen hagyományos összetevőkkel, amiket lecseréltem olyanokra, amiket én eszek. Ebből kiindulva a recept visszaalakítható.
Hozzávalók:
80 dkg halfilé
2,5 dl kókusztejszín (Cocomas)
1 csapott ek rizsliszt
15 dkg mozzarella (persze lehet több is)
2 ek citromlé
1 közepes brokkoli (ha fagyasztott, akkor amennyi kitölti az edényünket)
4 ek rizstej
só, bors
50 dkg burgonya
Elkészítés:
A halat sóval borssal fűszerezem, meglocsolom a citromlével és 10 perc alatt megpárolom egy kevés kókuszzsírral, fedő alatt.
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben puhára párolom. A burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész, egy kevés tejjel, sóval és borssal összetöröm.
Egy sütőtálat kikenek kókuszzsírral és beleterítem a tört burgonyát, ráfektetem a halszeleteket, a tetejére pedig a kész brokkolit, hogy szépen befedje.
A kókuszkrémet az 1 ek liszttel csomómentesre keverem és brokkolim tetejére terítem. A mozzarellát felszeletelem és befedem vele a rakottasomat. Az egészet megsózom, majd előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen megpirul.
Kiadós adag lesz belőle.
Finom krémes lesz rajta a kókusz, és egyáltalán nem édes ízű. Jó étvágyat hozzá!