2014. máj 28.

Töltött laska

írta: Dórána
Töltött laska

Avokádókrémes, tonhalas finomság!

10247328_657178561019317_4793063918553631039_n_1401303417.jpg_960x720

Rengeteget keresgéltem és próbálkoztam, hogy számomra finom avokádókrémet tudjak elkészíteni. Sokáig nem sikerült.Vagy túl sós lett, vagy túl borsos... Nem voltak konkrét arányok leírva, nem sikerült a megfelelő ízvilágot megtalálnom, egészen április végéig. Nem is ilyen recepteteket keresgettem, de valahogy elém került, és megtetszett, hát lejegyeztem. Vettem is hozzá egy szép Avokádót. Aztán azon gondolkodtam, mivel fogom megenni, ha nem eszem semmiféle kenyeret. Majd egyszer csak beugrott, hogy van nekem egy finom laskareceptem, hát majd arra kenem. Továbbgondoltam az egészet, és eszembe jutott, hogy megtölthetném tonhallal meg egy kis retekkel is. Mit is mondjak, nagyon finom, fűszeres tekercset kaptam, ami igen laktató is.Íme a recept hozzá:

Laska:

6 db közepes krumpli

10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

csipet só

Elkészítés:

A krumplikat meghámozom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leszűröm,és krumplinyomóval összetöröm. Ha jól megfőtt, szépen össze lehet törni, nem maradnak kis darabok. Hagyom hűlni. Ha már csak kéz meleg, hozzáadom a lisztet apránként, mert csak annyira lesz szükség, amennyitől már nem ragad a kezemhez a tészta. Megsózom, összegyúrom. Kicsi, kb diónyi gombócokra szedem és lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, amennyire lehet, de még fel tudjam venni a deszkáról, kinyújtom a gombócokat. Zsiradék nélkül egy palacsintasütőben, vagy serpenyőben megsütöm a lapokat. Akkor jó, ha kezd felhólyagosodni és barna foltok lesznek mindkét oldalán. Nekem ebből az adagból, 9 laska lett.

Az Avokádókrém:

1 érett avokádó

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 tk tökmagolaj/szezámolaj

1 ek olivaolaj

1 tk citromlé

1 csapott tk citrombors (ez elhagyható)

1 mokkáskanál provance-i fűszerkeverék

Elkészítés:

Az avokádót félbevágom, magját kiszedem, húsát egy tálba kaparom. Villával összetöröm, hozzáadom a többi hozzávalót, majd villával krémesre dolgozom. Használhatnék mixert is, de akkor sok kárba veszne a finom krémből. Lefedve minimum egy órát hűtőben pihentetem fogyasztás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

Maga a tekercs elkészítése:

Legelsőnek elkészítem az avokádókrémet, ha betettem a hűtőbe, megcsinálom a laskákat. Mire kész van, az avokádókrémem ízei is összeértek, használhatom. A még meleg laskákat megkenem a krémmel, a közepére teszek sóban-vízben pácolt tonhalat, valamint finom vékonyra vágott retekcsíkokat. A mennyiség mindenkinek a saját ízlésére van bízva. Feltekerem és még melegen megeszem. A laska másnap felmelegítve ismét tölthető és finom! Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

Candida-diéta Tej és tojásmentes