2014. máj 30.

Nassolni jó!

írta: Dórána
Nassolni jó!

Négy magvas ropogós.

cam00248_1401473033.jpg_480x640

Ki ne szeretne nassolni? Hogy sósra, vagy édesre vágyunk,az bizony változó, de nassolni azért mindenki szeret! Viszont, ha nem ehetsz semmit, amiben adalékanyag van, vagy tartósítószer, akkor elég nehéz a nass utáni vágyat kielégíteni. Szeretném megkönnyíteni a dolgotok ezzel az egyszerű és gyors ropogtatni valóval, amit magam is az internetről lestem el. A receptet azóta többször is elkészítettem, mindig más változatban, de eddig még sosem okozott csalódást. Sőt! Megkóstolta több kedves ismerősöm is, akik nem diétáznak, és mind úgy nyilatkoztak: "Hmm, ez finom!"

Hozzávalók:

15dkg mandulaliszt

3dkg lenmag

3dkg napraforgómag

4dkg szezámmag

tökmag a tetejére

1 tojás

só ízlés szerint.

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat a tökmag kivételével összekeverem, ráütöm a tojást, és jól összedolgozom. Addig gyúrom, míg már összeáll annyira, hogy nyújtható tésztát kapok. Ez csak pár perc. Aztán két sütőpapír közt olyan vékonyra nyújtom, amennyire tudom, de még felemelhető legyen. Darabolom tetszés szerint, a tetejébe nyomkodom a tökmagokat, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kisütöm. Akkor jó, ha már finom illatos,és szépen barnul. Hamar sül! A magvak aránya bárhogy variálható, vagy akár sütheted csak egyféle maggal. Sütöttem már úgy is, hogy 10dkg mandulalisztet és 5dkg szezámmagpelyhet használtam. Jó kísérletezést és jó étvágyat kívánok!

Tökéletes azokra az alkalmakra, amikor utazunk valahova, de vinnénk magunkkal az útra valami ropogtatni valót!

Szólj hozzá

Paleo Candida-diéta