2014. jún 04.

Karfiolpüré répafasírttal

írta: Dórána
Karfiolpüré répafasírttal

1510650_665303426873497_6345031794539318442_n_1401898754.jpg_720x960

Ez a párosítás nálam nagy sikert aratott! A fasírt finom fűszeres lett, egyáltalán nem édes, pedig azt gondoltam, a répától az lesz. Sokáig nem is mertem elkészíteni, nem tudtam milyen köretet készítsek hozzá. Most már bátran mondom, bármivel összepárosítható. A püré pedig krémes volt, és nem túl intenzív ízvilágú, így pont ellensúlyozta a fasírt fűszerességét.

Karfiolpüré hozzávalók:

20 dkg karfiol, rózsáira szedve

1 vöröshagyma felaprítva

1 kisebb zöldség felaprítva (nekem ez akkor éppen nem volt, így kihagytam)

15 dkg köles

7 dl víz

só, petrezselyem, majoranna, medvehagyma 

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben a hagymával félpuhára főzöm, majd hozzáadom a kölest. Még kb. 20 percig főzöm, addig, amíg a köles teljesen megpuhul. összeturmixolom az egészet (én először áttörtem krumplinyomóval, de a köles még szemcsés maradt, így mindenképpen turmixolni kell, ha finom krémes pürét szeretnénk), fűszerezem és már kész is. 

Répafasírt hozzávalók:

0,5 kg répa, már megtisztított állapotban

30 g szezámmagpehely

1 tojás

só, bors, petrezselyem,

zabliszt a forgatáshoz

szezámmag a forgatáshoz

kókuszzsír a sütéshez.

Elkészítés:

A répát megtisztítom, majd kis lyukú reszelőn lereszelem. Megfűszerezem ízlés szerint, hozzáadom a tojást, a szezámmagpelyhet. Összekeverem, majd néhány percet állni hagyom, hogy megszívja magát. Gombócokat formázok belőle, ezeket jól kinyomkodom, mert levet ereszt. A gombócokat szezámmaggal elkevert zablisztbe forgatom és forró kókuszzsírban kisütöm. Jó étvágyat hozzá!

A püréből is és a fasírtból is két napi adag lett!

Az enyém azért van dobozban, mert vittem magammal a munkahelyre! :)

 

 

Szólj hozzá

Candida-diéta