2014. jún 15.

Bemutatom Köles Rudit!

írta: Dórána
Bemutatom Köles Rudit!

p6080020_1402842304.JPG_1984x1488

Ahogy a címben is ígértem, bemutatom Köles Rudit. :) Ez a becsületes neve, és igen finom "süti" a mestersége. Több oldalon is találtam hozzá receptet, végül egy kis változtatással magam is elkészítettem. A receptek azt ígérik, olyan mint a Túró Rudi. Szerintem ez nem igaz. Mivel nem túróból készül, nem is lehet olyan. Viszont, amit bizton állíthatok az az, hogy ha elkészíted, szeretni fogod, mert hűs, finom és egyszerű.

Hozzávalók:

1 bögre köles

3 bögre víz

1-2 kanál xilit

fél citrom leve

fél kiskanál vanília por

A csokimázhoz:

4 ek olvasztott kókuszzsír

2-3 ek karobpor

2 ek xilit

1 ek méz

Elkészítés:

A kölest a vízben megfőzöm, miután langyosra hűlt, belekeverem a többi hozzávalót és 2-3 órára hűtőbe teszem. Amikor már eléggé kihűlt a köles, megolvasztom a kókuszzsírt, belekeverem a xilitet, karobport és mézet. A hűtőből kivéve a kölesből egy sütőpapíron kis rudakat formázok, ezeket a folyékony csokiba forgatom, majd egy tányérra teszem. Ha kész, az egészet újra hűtőbe teszem, hogy a csoki megdermedjen. Ezután már fogyasztható is.

Mivel a csokimáz alapja a kókuszzsír, ez könnyen olvad, ezért csak hűtőben tárolhatók a Rudik. Viszont nagyon finom! Candida-diétában a mézet kihagyva ajánlom! Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Édesség Köles Candida-diéta Tej és tojásmentes