Kókusztejes Zellerkrémleves pirított napraforgóval
Ez a leves krémes, különleges. Nem is rgazaom, olvassátok el a receptet és próbáljátok ki! Bátran!
Hozzávalók 4 tányérhoz:
5 dl kókusztej
4 dl víz
1 fej vöröshagyma
1 közepes zellergumó
só, bors
1 tk kurkuma
5 dkg napraforgómag
Elkészítés:
A zellert és a hagymát megtisztítom, felaprítom. A hagymát kevés extra szűz olíva olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a feldarabolt zellert és tovább dinsztelem még 5 percig, majd felöntöm a kókusztejjel és vízzel, fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm. Ha megpuhult, akkor turmixolom. figyelni kell, hogy szép krémes legyen. Még egyet forralok rajta és leveszem a tűzről. A napraforgót száraz serpenyőben megpirítom, majd fogyasztás előtt közvetlenül szórom a levesem tetejére.
Jó étvágyat!