2014. jún 20.

Zöldségpürével töltött karalábé, sült zöldségekkel.

írta: Dórána
Zöldségpürével töltött karalábé, sült zöldségekkel.

p6050010_1403290402.JPG_1984x1488

Mondtam már, hogy imádom a sült zöldségeket. Mi több, a zöldségeket minden formában. Most egy saját receptemet mutatom meg Nektek. remélem tetszeni fog.

Hozzávalók (2 adaghoz):

2 karalábé

1 cukkini

2 sárgarépa

1 vöröshagyma

1 burgonya

2 zöldség

10 kelbimbó

10 dkg szezámmagpehely

fél paradicsom

só, bors, petrezselyem, házi ételízesítő, kókuszzsír.

Elkészítés:

A karalábékat megtisztítom, kettévágom és egy kanál segítségével a közepüket kikaparom/kanalazom. Félreteszem a kiszedett részt, még szükség lesz rá. Annyit kanalazok ki, hogy kb. egy cm-s maradjon a karalábém. Puhára főzöm, sós, házi ételízesítős vízben. Ha kész, kiveszem a vízből és lecsepegtetem. Amíg a karalábék főnek, a hagymát meghámozom, felaprítom, egy zöldséget megtisztítok, felkarikázok, a burgonyát megtisztítom, felkockázom és a félretett karalábé közepével felteszem sós, házi ételízesítős vízben. Puhára főzöm. Ha kész leöntöm a vizet és a zöldségeket összeturmixolom, gazdagon megszórom petrezselyemmel, majd hozzáadom a szezámmagpelyhet, összekeverem és a karalábékba töltöm. Egy kikent tepsibe teszem őket és paradicsomkarikával a tetején előmelegített sütőben addig sütöm, míg a paradicsomok átsülnek. A paradicsomok tetejét megsózóm és megszórom borssal, petrezselyemmel.

Amíg sülnek a karalábék, megtisztítom a répákat, a maradék zöldséget, a cukkini végeit levágom és megmosom. Mindent hosszúkás csíkokra vágok, a kelbimbókat felezem. Tepsibe terítem az összes zöldséget, megsózom, megborsozom, petrezselymet szórok rá, meglocsolom egy kis olvasztott kókuszzsírral, összeforgatom az egészet. Ha készen vannak a karalábék, akkor a helyükre teszem a zöldségeket és készre sütöm őket. 

Együtt tálalom a sült zöldségeket a karalábékkal.

Szólj hozzá

Paleo Candida-diéta Tej és tojásmentes