Töltött paprika, főtt tönköllyel.
Ismerkedem a tönköllyel! Azt gondolom, jóban leszünk. :) Aki Paleo diétán van, az válasszon más köretet, mert ez bizony búza, de aki csak egyszerűen egészségesen szeretne táplálkozni, az a tönkölyt beillesztheti a menüsorába. Nem fogja megbánni. Ízletes, tartalmas, laktató köretet, vagy önálló ételt kaphatunk.
Hozzávalók:
2 db pritamin paprika
250 g darált pulykamell
fél mozzarella felszeletelve
1 sárga paprika
100 ml rizstejszín
2 újhagyma
1 vöröshagyma apróra vágva
200 g tönköly
só, majoranna
Elkészítés:
A tönkölyt én bögrében mértem, így könnyű kiszámolni a vizet a főzéshez. Tehát a tönkölyt 2,5 szeres mennyiségű sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 40-50 perc alatt puhára főzöm. Nem pirítgatok, csak megfőzöm. Ha kész belekeverek egy felkarikázott újhagymát.
A felaprított vöröshagymát kevés kókuszzsíron megdinsztelem, rámorzsolom a darált húst és megsütöm, hozzáadom a feldarabolt paprikát és az egyik újhagymát, átsütöm őket, majd felöntöm a rizstejszínnel. Megfűszerezem sóval és majorannával, majd közepes lángon, időnként megkeverve sűrűre főzöm.
A paprikáimat félbe vágom, kimagozom, és kókuszzsírral kikent tepsibe teszem. Ha elkészült a húsom, akkor beletöltöm a paprikákba, beterítem őket a felszeletelt mozzarellával és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt megpirul. Ha elkészült a főtt tönköllyel tálalom.
Jó étvágyat!