2014. júl 09.

Töltött paprika, főtt tönköllyel.

írta: Dórána
Töltött paprika, főtt tönköllyel.

Ismerkedem a tönköllyel! Azt gondolom, jóban leszünk. :) Aki Paleo diétán van, az válasszon más köretet, mert ez bizony búza, de aki csak egyszerűen egészségesen szeretne táplálkozni, az a tönkölyt beillesztheti a menüsorába. Nem fogja megbánni. Ízletes, tartalmas, laktató köretet, vagy önálló ételt kaphatunk.

P7050020.JPGHozzávalók:

2 db pritamin paprika

250 g darált pulykamell

fél mozzarella felszeletelve

1 sárga paprika

100 ml rizstejszín

2 újhagyma

1 vöröshagyma apróra vágva

200 g tönköly

só, majoranna

Elkészítés:

A tönkölyt én bögrében mértem, így könnyű kiszámolni a vizet a főzéshez. Tehát a tönkölyt 2,5 szeres mennyiségű sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 40-50 perc alatt puhára főzöm. Nem pirítgatok, csak megfőzöm. Ha kész belekeverek egy felkarikázott újhagymát.

A felaprított vöröshagymát kevés kókuszzsíron megdinsztelem, rámorzsolom a darált húst és megsütöm, hozzáadom a feldarabolt paprikát és az egyik újhagymát, átsütöm őket, majd felöntöm a rizstejszínnel. Megfűszerezem sóval és majorannával, majd közepes lángon, időnként megkeverve sűrűre főzöm.

A paprikáimat félbe vágom, kimagozom, és kókuszzsírral kikent tepsibe teszem. Ha elkészült a húsom, akkor beletöltöm a paprikákba, beterítem őket a felszeletelt mozzarellával és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt megpirul. Ha elkészült a főtt tönköllyel tálalom.

P7050022.JPGJó étvágyat!

Szólj hozzá

Candida-diéta Tej és tojásmentes Tönköly