Cukkini vagdalt
Itt a cukkini szezon! Most kell minden formában kipróbálni, ahogy még nem ettétek. Fogok néhány tippet adni, ez legyen az első!
Hozzávalók:
60 dkg cukkini
1-2 póréhagyma (ha nincs, 1 szép fej vöröshagyma is jó)
4 dl rizstej
8 dkg kókuszzsír
4 ek rizsliszt
4 tojás
10 dkg feta sajt
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
szezámmagpehely a forma szórásához.
Elkészítés:
A cukkinit lereszelem, a hagymát apróra vágom és összekeverem. Megsózom és állni hagyom.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. Felmelegítem a tejet, megolvasztom a kókuszzsírt, belekanalazom a lisztet, lassan hozzáöntöm a tejet és az egészet csomómentesre keverem. A tojássárgáját és a fűszereket is belekeverem, lezárom alatta a gázt. A cukkinis hagymás keverékemet kinyomkodom, mert levet eresztett, ezt is hozzákeverem a tojásos keverékemhez. Legutoljára adom hozzá a habot, összeforgatom. Egy őzgerincformát vagy kenyérsütő formát kókuszzsírral kikenek, majd szezámmagpehellyel megszórok, hogy mindenhol befedje. Beleterítem a cukkinis masszámat, a tetejét megszórom reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben készre sütöm. Akkor jó, ha szépen megpirul. Esetleg tűvel ellenőrizhetem.
Nagyon finom, fűszeres. Jó étvágyat hozzá!