Töltött, sült paprika
Nálam ez egy gyors vacsorarecept, de bátran ebédnek is elkészíthető. Nem ragozom tovább, íme a recept! :)
Hozzávalók 1 főre:
2 db tölteni való paprika
1/3 feta sajt
1/3 tonhal konzerv (olyat használok, ami csak sós vízben van eltéve)
só, házi ételízesítő
1 sárgarépa reszelve (a képeken a répa nélküli változat látható)
zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
A paprikák magját kivágom, a paprikákat besózom és beszórom az ételízesítőt. Jól összerázom, hogy mindenhova jusson. A sárgarépát és a fetát lereszelem. (Ha nem használok répát, akkor arányaiban több hal és feta kell.) Hozzáadom a halat és jól összekeverem, majd egy kiskanál segítségével a paprikákba töltöm a keveréket. Le is nyomkodom, hogy tömör legyen a töltelék. Miután a paprikákat megtöltöttem, egy serpenyőben kevés kókuszzsírt, vagy extra szűz olíva olajat hevítek és a paprikák minden oldalát hirtelen megsütöm. Akkor puhul át (és marad ropogós), ha szépen kezd barnulni kívül. Ha minden oldal készen van, frissen vágott zöldségekkel tálalom.
Még melegen fogyasztom. Mmmmm. Imádom!
Jó étvágyat hozzá!