2015. jan 25.

Bonbon házilag

írta: Dórána
Bonbon házilag

Még karácsony előtt keresgéltem, házi szaloncukor recepteket. Találtam is többfélét, majd ezeket olvasva megalkottam saját összeállításomat. Íme:

cam00747.jpg

Igazából bonbonként megettük, nem érte meg a karácsonyt egyik elkészített adag sem. Párom kedvtelve fogyasztotta, ami nekem elég dicséret!

Hozzávalók:

25 dkg kén és cukormentes mazsola

10 dkg durvára darált dió

5 dkg kökuszreszelék

csipet fahéj

5dkg méz, ha szükséges, én nem tettem bele, mert a mazsola elég édes ízt kölcsönzött neki

Elkészítés:

A mazsolát miután kimértem, forró vízzel leöntöttem és állni hagytam addig, amíg a többi hozzávalót előkészítettem. Legyen azért legalább öt perc. Amikor a többi hozzávalót összekevertem, a mazsoláról a vizet letöltöttem, és hozzáadtam a már előkészített diós-kókuszos keverékhez, majd összedaráltam aprítóban, addig, amíg massza állagú lett. Ha kell kevés vízzel segíthető a tapadás. Amikor ez kész, formázom a bonbonokat és kész is. Aki úgy gondolja csokiba forgathatja. Nálam is készült olyan adag, ami csokis volt. A csokit így készítettem:

1 nagy ek kókuszzsírt felolvasztottam, belekevertem 1 ek natúr kakaót, hozzákevertem 1 ek mézet (ez lehet több, ha édesebbet akarunk). Homogénre kevertem az egészet, majd mikor kicsit kihűlt, beleforgattam a bonbonokat, és szilikonos sütőpapíron hagytam megdermedni a csokit. Hűtőben kell tárolni, mert a kókuszzsír könnyen olvad. Candida diétába a szigorú szakasz után illeszthető be, a méz és a mazsola miatt. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

Édesség Candida-diéta