Rizspuding nyers gyümölcskompóttal
Pudingra vágytam, ez lett belőle. Elkészítése igen egyszerű, a végeredmény pedig nem okoz csalódást!
Hozzávalók:
10 dkg rizsliszt
1 liter rizstej
2 ek eritrit
A kompóthoz:
25 dkg piros gyümölcs
fél citrom leve
1 tk méz
kevés vanília (elhagyható, attól függ, milyen gyümölcsöt használunk)
Elkészítés:
A rizslisztet 2,5 dl tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet forráspontig hevítem, ekkor belekeverem a rizslisztes masszát és közepes lángon folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Ekkor belekeverem az eritritet és addig főzöm, amíg puding állagú lesz. Tálakba teszem, kihűtöm. A kompóthoz a gyümölcsöt megtisztítom, feldarabolom, ha kell, leöntöm a citromlével, hozzákeverem a mézet és a vaníliát, majd állni hagyom, hogy levet engedjen. A pudingra tálaláskor halmozom.
Jó étvágyat hozzá!