2014. máj 30.

Terítéken a Spárga!

írta: Dórána
Terítéken a Spárga!

Fűszeres vajban forgatott, párolt spárga, sült csirkemellel.

10325321_658303390906834_112194755639005140_n_1401473757.jpg_720x960

Nagyon gusztusos, zsenge zöld spárgához jutottam, amiből párolt spárgát készítettem. Vágytam azonban egy picit pikánsabb ízre ezért készítettem a fűszeres vajat. Nagyon jó lett, a spárga roppanós maradt, de mégis puha.

Íme a recept:

A spárgákat megmosom, a szárának fás részét letöröm. ez nagyon könnyű művelet, ugyanis ha a spárgát meghajlítom, akkor pont ott törik, ahol a fás rész véget ér. Egy edénybe vizet teszek, ebben fogom a spárgákat megpárolni. Olyan edény a legjobb, amibe beletudom állítani a spárgákat úgy, hogy a virágok kint legyenek a vízből, csak a gőzben párolódjanak. Forrástól számítva pár percig főzöm a spárgákat. majd lecsepegtetem őket. Akkor jó, ha a villát könnyen beletudom szúrni, de még roppanós. Egy serpenyőben felolvasztok 1-2 ek kókuszzsírt, aki eszik vajat, azt is használhat. A zsírban megdinsztelek egy apróra vágott vöröshagymát, ráöntöm egy fél citrom levét, megszórom petrezselyem zölddel, összedinsztelem őket. Beleforgatom a spárgákat,picit megsózom és kész is van. Köretként, mint nálam is, és önálló ételként is szuper.

A csirkemellek fűszerezéséhez házi "vegetát" használtam, pirospaprikával, borssal, majorannával és sóval elkeverve. Ezzel a keverékkel dörzsöltem be húsokat, majd extra szűz oliva olajon kisütöttem őket. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Paleo Candida-diéta Tej és tojásmentes