Terítéken a Spárga!
Fűszeres vajban forgatott, párolt spárga, sült csirkemellel.
Nagyon gusztusos, zsenge zöld spárgához jutottam, amiből párolt spárgát készítettem. Vágytam azonban egy picit pikánsabb ízre ezért készítettem a fűszeres vajat. Nagyon jó lett, a spárga roppanós maradt, de mégis puha.
Íme a recept:
A spárgákat megmosom, a szárának fás részét letöröm. ez nagyon könnyű művelet, ugyanis ha a spárgát meghajlítom, akkor pont ott törik, ahol a fás rész véget ér. Egy edénybe vizet teszek, ebben fogom a spárgákat megpárolni. Olyan edény a legjobb, amibe beletudom állítani a spárgákat úgy, hogy a virágok kint legyenek a vízből, csak a gőzben párolódjanak. Forrástól számítva pár percig főzöm a spárgákat. majd lecsepegtetem őket. Akkor jó, ha a villát könnyen beletudom szúrni, de még roppanós. Egy serpenyőben felolvasztok 1-2 ek kókuszzsírt, aki eszik vajat, azt is használhat. A zsírban megdinsztelek egy apróra vágott vöröshagymát, ráöntöm egy fél citrom levét, megszórom petrezselyem zölddel, összedinsztelem őket. Beleforgatom a spárgákat,picit megsózom és kész is van. Köretként, mint nálam is, és önálló ételként is szuper.
A csirkemellek fűszerezéséhez házi "vegetát" használtam, pirospaprikával, borssal, majorannával és sóval elkeverve. Ezzel a keverékkel dörzsöltem be húsokat, majd extra szűz oliva olajon kisütöttem őket. Jó étvágyat!