2014. jún 04.

Rakott cukkini!

írta: Dórána
Rakott cukkini!

1901323_666866826717157_8343399896824870678_n_1401899707.jpg_720x960

Szeretem az egytálételeket, könnyen és gyorsan elkészíthetők. Kiadós és laktató ebédet kaptam ebből a variánsból. 

Hozzávalók:

2 közepes méretű, zsenge cukkini

0,5 kg pulyka darálthús

2 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

1 adag növényi tejföl

só, bors

kókuszzsír

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítottam, apróra vágtam, majd a fokhagymákkal is ugyanígy jártam el. Megolvasztottam 2 ek kókuszzsírt egy serpenyőben és egy pici víz hozzáadásával a hagymákat megdinszteltem, ráborítottam a darált húst és összesütöttem az egészet, sóztam és borsoztam. A cukkiniket megmostam, végüket levágtam és olyan félcentis karikákra vágtam őket, majd megsóztam, később a levüket lecsöpögtettem. Egy tűzálló tál aljába raktam egy réteg cukkinit, majd beterítettem egy réteg hússal, erre megint cukkini jött, megint hús, majd a tetejére az utolsó réteg cukkini. (Közben lehet sózni rétegenként, ha úgy ítéljük meg.) A legfelső réteg cukkinit sóztam, megszórtam házi vegetával, meglocsoltam növényi tejföllel, rákarikáztam a paradicsomot. A paradicsomok tetejét sóztam, borsoztam, kakukkfűvel és majorannával hintettem, majd az egészet előmelegített sütőbe tettem. Akkor kész, amikor a cukkinik már puhák, én ezt villával ellenőriztem. Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá

Candida-diéta Tej és tojásmentes