Rakott cukkini!
Szeretem az egytálételeket, könnyen és gyorsan elkészíthetők. Kiadós és laktató ebédet kaptam ebből a variánsból.
Hozzávalók:
2 közepes méretű, zsenge cukkini
0,5 kg pulyka darálthús
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 adag növényi tejföl
só, bors
kókuszzsír
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítottam, apróra vágtam, majd a fokhagymákkal is ugyanígy jártam el. Megolvasztottam 2 ek kókuszzsírt egy serpenyőben és egy pici víz hozzáadásával a hagymákat megdinszteltem, ráborítottam a darált húst és összesütöttem az egészet, sóztam és borsoztam. A cukkiniket megmostam, végüket levágtam és olyan félcentis karikákra vágtam őket, majd megsóztam, később a levüket lecsöpögtettem. Egy tűzálló tál aljába raktam egy réteg cukkinit, majd beterítettem egy réteg hússal, erre megint cukkini jött, megint hús, majd a tetejére az utolsó réteg cukkini. (Közben lehet sózni rétegenként, ha úgy ítéljük meg.) A legfelső réteg cukkinit sóztam, megszórtam házi vegetával, meglocsoltam növényi tejföllel, rákarikáztam a paradicsomot. A paradicsomok tetejét sóztam, borsoztam, kakukkfűvel és majorannával hintettem, majd az egészet előmelegített sütőbe tettem. Akkor kész, amikor a cukkinik már puhák, én ezt villával ellenőriztem. Jó étvágyat hozzá!