2014. jún 09.

Hűsítő finomság!

írta: Dórána
Hűsítő finomság!

Mandulás-kókuszos jég krém!

p6050006_1402339853.JPG_1488x1984

Az állaga miatt nevezem jég krémnek. Mert nem fagyi, nem jégkása. Valahol a kettő között. Viszont akármi is legyen, ebben a nagy hőségben jól esik, az már biztos. Készítsd el, kóstold meg és meglátod!

Hozzávalók két pohárhoz:

400 ml vízzel kikevert cocomas (azért írom így, mert én konkrétan nem szeretem, ha egy recept nem egyértelmű, és a kókusztej kifejezés nekem nem mindig az, mivel sokan, sokféleképp használják, és nem mindig ugyanarra az összetevőre utal)

7 dkg darált mandula

5 dkg méz

Elkészítés:

Minden hozzávalót egy turmixba teszek, összeturmixolom és olyan edénybe teszem, ami zárható. Mehet a fagyasztóba. Fogyasztás előtt minimum fél órával ki kell venni, mikor már olvad a széle, akkor egy botmixer segítségével újra pépesítem. Poharakba töltöm, a tetejét megszórom szeletelt mandulával és már ehetem/ihatom is. Nagyon finom!

Candida-diétában, ha túl vagy a szigorú szakaszon, eszel gyümölcsöt, akkor szerintem ennyi méz is belefér. De figyeld a tested reakcióit, és tarts mértéket!

Szólj hozzá

Édesség Candida-diéta Tej és tojásmentes