2014. júl 13.

Mozzarellás avokádósaláta

írta: Dórána
Mozzarellás avokádósaláta

Kellemes vacsora a nyári melegben. Elkészítése egyszerű és gyors, mégis laktató étel. Hús mellé, köretként is fogyasztható.

P6130003.JPGHozzávalók:

3 salátalevél

1 érett avokádó

1 kápia vagy pritaminpaprika

1 paradicsom

2 retek

1 darab kígyóuborka

fél mozzarella golyó

1-2 újhagyma

fél citrom leve, 1 ek extra szűz olivaolaj, 1 tk szezámolaj, 1 tk provance-i fűszer.

Elkészítés:

A zöldségféléket megmosom, majd tetszés szerinti formára darabolom.Lehet csíkozni, kockázni, kinek mi a szimpatikusabb. Az avokádót kettévágom, magját eltávolítom, héjából kikanalazom, majd darabolom. Egy tálban az összes zöldséget a salátalevél kivételével összeforgatom egy tálban, meglocsolom a citromléből, olajokból és fűszerből készített öntettel, majd a tányérra tépkedett salátalevelekre halmozom. A tetejére jöhet a mozzarella felcsíkozva. Tálalhatom.

Jó étvágyat!

P6130001.JPG

Szólj hozzá

Candida-diéta Tej és tojásmentes