Mozzarellás avokádósaláta
Kellemes vacsora a nyári melegben. Elkészítése egyszerű és gyors, mégis laktató étel. Hús mellé, köretként is fogyasztható.
Hozzávalók:
3 salátalevél
1 érett avokádó
1 kápia vagy pritaminpaprika
1 paradicsom
2 retek
1 darab kígyóuborka
fél mozzarella golyó
1-2 újhagyma
fél citrom leve, 1 ek extra szűz olivaolaj, 1 tk szezámolaj, 1 tk provance-i fűszer.
Elkészítés:
A zöldségféléket megmosom, majd tetszés szerinti formára darabolom.Lehet csíkozni, kockázni, kinek mi a szimpatikusabb. Az avokádót kettévágom, magját eltávolítom, héjából kikanalazom, majd darabolom. Egy tálban az összes zöldséget a salátalevél kivételével összeforgatom egy tálban, meglocsolom a citromléből, olajokból és fűszerből készített öntettel, majd a tányérra tépkedett salátalevelekre halmozom. A tetejére jöhet a mozzarella felcsíkozva. Tálalhatom.
Jó étvágyat!