Édes keksz.
Sütöttem egy finom kekszet, megosztom veletek.
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg zabpehely
6 dkg eritrit
5 dkg kókuszreszelék
12,5 dkg kókuszzsír
3 ek méz
2 ek forró víz
1 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverem. A szódabikarbónát feloldom a vízben. A kókuszzsírt a mézzel közepes lángon összeolvasztom, hozzáadom a szódabikarbónás vizet. Hagyom, hogy kissé felhabozzon, majd a száraz hozzávalókra öntöm, összekeverem. Az így kapott masszából diónyi gombócokat formázok, tenyérrel kissé ellapítom a gombócokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és előmelegített sütőben megsütöm. Szépen aranybarnára sül. A sütőből kivéve hagyom kihűlni a tepsiben, majd zárható dobozba teszem. Több nap után is puha!
Csokidarabokkal, aszalványokkal turbózható!
Elkészítettem magliszt keverékből is (10 dkg zabpehelyliszt, 3 dkg kendermagliszt, 2 dkg rizsliszt), ebben az esetben omlósabb, picit morzsálódóbb volt, és kellett a formáláshoz kb 0,5 dl víz is. De így is nagyon finom volt! Jó étvágyat hozzá!