2014. júl 21.

Édes keksz.

írta: Dórána
Édes keksz.

Sütöttem egy finom kekszet, megosztom veletek.

Hozzávalók:

15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

15 dkg zabpehely

6 dkg eritrit

5 dkg kókuszreszelék

12,5 dkg kókuszzsír

3 ek méz

2 ek forró víz

1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverem. A szódabikarbónát feloldom a vízben. A kókuszzsírt a mézzel közepes lángon összeolvasztom, hozzáadom a szódabikarbónás vizet. Hagyom, hogy kissé felhabozzon, majd a száraz hozzávalókra öntöm, összekeverem. Az így kapott masszából diónyi gombócokat formázok, tenyérrel kissé ellapítom a gombócokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és előmelegített sütőben megsütöm. Szépen aranybarnára sül. A sütőből kivéve hagyom kihűlni a tepsiben, majd zárható dobozba teszem. Több nap után is puha! 

P6220019.JPG

Csokidarabokkal, aszalványokkal turbózható!

Elkészítettem magliszt keverékből is (10 dkg zabpehelyliszt, 3 dkg kendermagliszt, 2 dkg rizsliszt), ebben az esetben omlósabb, picit morzsálódóbb volt, és kellett a formáláshoz kb 0,5 dl víz is. De így is nagyon finom volt! Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

Édesség Candida-diéta Tej és tojásmentes