Cukkinis rakottas
Ez egy nagyon egyszerű egytálétel. Nekem elég volt önmagában, de bátran lehet egy hagyományos köret helyett is fogyasztani.
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
2-3 közepes burgonya
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz Cocomas
1 ek rizsliszt
1 mozzarella
só, bors
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítom és apróra vágom, majd egy kókuszzsírral kikent hőálló edénybe terítem. A cukkinit megmosom és vékonyan (2-3 mm) felkarikázom. A burgonyákat megtisztítom és mint a cukkinit, felkarikázom. A paradicsomokat szintén megmosom és karikázom. Jöhet a rétegezés. Az edénybe állítva teszek egy sor burgonyát, egy sor paradicsomot, egy sor cukkinit, majd így tovább, míg a tálam megtelik! Az egész rakottasomat megsózom és megborsozom, majd a Cocomast csomómentesre keverem az 1 ek rizsliszttel és a rakottas etetére öntöm úgy, hogy mindenhol befedje. Alufóliával lefedem és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a burgonya megpuhul. Ekkor a fóliát leveszem és az időközben felszeletelt mozzarellával az egészet betakarom, majd visszateszem a sütőbe annyi időre, hogy a mozzarella megpiruljon. Jó étvágyat hozzá!