2014. aug 02.

Nyers cukkinis avokádó leves

írta: Dórána
Nyers cukkinis avokádó leves

Ínyencek figyelem! Íme egy hidegen fogyasztható, nyers leves, ami pikáns ízével, krémes állagával igazán élmény dús és hűsítő a meleg nyári napokon. Nem mellékesen cukkini szezonban egy újabb ötlet, hogy használjuk fel ezt a sokoldalú zöldséget!

Hozzávalók:

' közepes méretű, de zsenge cukkini

1 nagyobb, érett avokádó

2 szeletelt újhagyma

fél citrom leve

3 dl víz

2 dl kókusztej (cocomasból higítottam)

só, bors ízlés szerint

1-2 tk provance fűszerkeverék (ha ez nincs otthon, akkor majoranna, koriander, kapor, kakukkfű vegyesen)

Elkészítés:

Az avokádót kettévágom, magját eltávolítom, a héjából kikanalazom. A hagymát felaprítom, az avokádóhoz adom. Meglocsolom a citromlével, hozzáadom a vizet, a fűszereket és összeturmixolom az egészet. Hozzákeverem a a kókusztejet, egyneműre keverem. Tálba öntöm, majd a megmosott, kis kockákra vágott cukkinit belekeverem. Behűtöm az így elkészült levesem, és hidegen tálalva fogyasztom.

P7200019.JPG

P7200018.JPG

Szólj hozzá

Paleo Candida-diéta Tej és tojásmentes