Nyers cukkinis avokádó leves
Ínyencek figyelem! Íme egy hidegen fogyasztható, nyers leves, ami pikáns ízével, krémes állagával igazán élmény dús és hűsítő a meleg nyári napokon. Nem mellékesen cukkini szezonban egy újabb ötlet, hogy használjuk fel ezt a sokoldalú zöldséget!
Hozzávalók:
' közepes méretű, de zsenge cukkini
1 nagyobb, érett avokádó
2 szeletelt újhagyma
fél citrom leve
3 dl víz
2 dl kókusztej (cocomasból higítottam)
só, bors ízlés szerint
1-2 tk provance fűszerkeverék (ha ez nincs otthon, akkor majoranna, koriander, kapor, kakukkfű vegyesen)
Elkészítés:
Az avokádót kettévágom, magját eltávolítom, a héjából kikanalazom. A hagymát felaprítom, az avokádóhoz adom. Meglocsolom a citromlével, hozzáadom a vizet, a fűszereket és összeturmixolom az egészet. Hozzákeverem a a kókusztejet, egyneműre keverem. Tálba öntöm, majd a megmosott, kis kockákra vágott cukkinit belekeverem. Behűtöm az így elkészült levesem, és hidegen tálalva fogyasztom.