Zöldségfasírt
Mutatok egy remek húsmentes fasírtot, amit könnyű elkészíteni. legutóbb, a már bemutatott vegyeszöldségfőzelék mellé készítettem.
Alaprecept, hozzávalók:
3-3 szál sárgarépa és fehérrépa
4-5 karfiol vagy brokkoli rózsa
2-3 ek zabpehelyliszt
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom feldarabolom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész, lecsepegtetem, krumplinyomóval összetöröm, hozzáadok annyi lisztet, amennyitől formázható lesz. Kis gombócokat formázok, ezeket ellapítom és forró zsiradékban (pl: extra szűz olíva olaj) kisütöm őket.
Itt kivettem két merőkanálnyi zöldséget a főzelék alap zöldségeiből, majd a további elkészítés változatlan maradt. Több lisztre volt szükségem, mert a zöldségeimnek ebben az esetben magasabb volt a nedvességtartalmuk.
Ez az alapreceptből készült fasírt, sült zöldségkörettel. Bátran variálható. Jó étvágyat hozzá!